Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕК: Интеграцията на бежанци от приемащите европейски държави незабавно трябва да се ускори

Бежанският поток е устремен към Германия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Интеграцията на бежанци от приемащите европейски държави незабавно трябва да се ускори, за да не се предизвиква нестабилност, предупреди Еврокомисарят по заетостта и трудовата мобилност Мариан Тейсен

По данни на Брюксел през 2015 г. и първите девет месеца на 2016 г. в държавите членки са подадени почти над 2 милиона молби за убежище. Бежанците имат проблеми при интегрирането си на пазарите на труда поради по-ниско образователно ниво и недостатъчно владеене на езика:
От близо анализирахме бежанците, пристигнали  предишните десетилетия и открихме, че са им нужни между 15 и 20 години, за да се интегрират на пазара на труда също толкова добре, колкото местните жители. Трябва да ускорим този процес за новопристигналите за да предотвратим появата на „загубени поколения“ и дългосрочните разходи за държавните ни бюджети.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44