Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обсъждат се планове за безвъзмездно възстановяване на 11 от разрушените къщи в Хитрино

Снимка: Радио ШУМЕН

Стъпките за безвъзмездно възстановяване на 11 от разрушените къщи в Хитрино, с което се ангажира Камарата на строителите в България, бяха набелязани на работна среща в Шумен. 

На нея присъстваха и кметовете на Шумен - Любомир Христов и на Хитрино - Нуридин Басри, представители на Камарата на инженерите в инвестиционното строителство, Камарата на архитектите в България и десет от фирмите, които ще извършат самото строителство. 
Първите стъпки, които трябва да се предприемат, обясни Иван Каралеев, председател на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране:

Преди да започне каквото и да е, първо трябва да се разчисти един терен. Следващата стъпка е да се доуточни какво точно ще правим. Основното, което ще бъде във всички случаи е някакво типово строителство, безкрайно различни едва ли ще може да се постигне за това кратко време, което се изисква. Третото е да се види какво е състоянието на инфраструктурата
.

Кметът на Хитрино Нуридин Басри говори за ангажиментите на общината в процеса на възстановяване:

Моето виждане и на моя екип е, от този социален фонд да бъде предоставено от нас на хората, от тях на вас, за да може изграждането на къщите да бъде еднакво, едновременно с правила.

Участниците в срещата посетиха и Хитрино, за да видят на място площадката, на която ще строят.

Следващата работна среща бе насрочена за 4-ти януари.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44