Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Терористичният акт, извършен късно в понеделник в Берлин, измества неуспеха на реформаторите за съставяне на правителство на заден план в повечето вестници тази сутрин.

Страх скова Европа. Полиция ще пази гари и пазари в София, четем в СТАНДАРТ. ДУМА пише за нова вълна терор в Европа. Старият континент е под полицейска обсада след атентатите в Анкара и Берлин, допълва изданието. МОНИТОР цитира съобщения във Фейсбук между българи, които живеят в германската столица: "Стойте си вкъщи, терористът е на свобода". Вестникът цитира и съобщение от вътрешното ни министерство, че радикалисти опитват да прекосят страната ни, за да достигнат Западна Европа.

Вестник СЕГА пише, че по триста кандидат-бежанци изчезват от лагерите в България седмично. Близо 600 души са избягали от лагерите за бежанци в страната от 1 до 15 декември и полицията не знае къде са. През ноември самоволно напусналите са повече от 1600, т.е. за месец и половина се губят следите на повече от 2200  души. Изчезналите са хора, които са кандидатствали за хуманитарен и бежански статут, уточнява изданието.

По другата водеща тема в днешните вестници – провала на коалиционните преговори, СЕГА отбелязва, че той се дължи на разногласията за размера на пенсиите. От Патриотичния фронт се отказаха от минимална пенсия от 300 лева и са били склонни на 200 лева, а от ГЕРБ са настояли за 180 и никаква индексация, отбелязва изданието.

Според ТРУД преговорите за нов кабинет са били провалени от реформаторите. Мандатоносителите не приеха мажоритарни избори и бламираха референдума, твърди изданието.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44