Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава издирването на извършителя на атентата в Берлин

| обновено на 21.12.16 в 12:12
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Берлинската полиция е получила стотици сигнали за евентуалния извършител на атентата в германската столица. Пратени са над 500 видеоклипове и снимки от атаката с камион, при която загинаха 12 души и тежко ранени бяха 48.

Все още няма заловен за нападението. 23-годишният пакистанец, който беше първоначално арестуван, е освободен. Според полицията няма как той да е бил в камиона по време на престъплението. От шофьорската кабина са иззети ДНК отпечатъци и кръвни проби.

Вече е потвърдено, че убитият мъж в шофьорската кабина е полският шофьор на камиона. Трупът му е бил разпознат от негови близки. Мъжът е бил силно обезобразен, с подпухнало от бой лице и прободни рани. Загинал е от изстрел с куршум, но още не е ясно дали преди престъплението, или след това. Според негов братовчед и собственик на превозваческата фирма извършителите трябва да са били повече от един, защото роднината му е бил висок 1,90 метра и е тежал 120 килограма.

Няма как да поместиш просто ей така такъв човек, заяви той.

Във фирмата 37-годишният Лукаш е бил известен и с прозвището Инспектора, защото винаги се съобразявал с всички правила.

Това беше причина веднага да заявя, че моят братовчед не може да има нещо общо с атентата, каза собственикът Ариел З. пред медиите.

Междувременно "Ислямска държава" пое отговорност за атентата. Берлинските власти проверяват дали наистина атентаторите имат връзка с терористичната милиция. Засега те са категорични само за това, че атентатът е ислямистки.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44