Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Таксиметровите шофьори плашат с крайни мерки

Сериозни задръствания за около час причини протестното шествие на бургаските таксиметрови шофьори, които преминаха по основни улици и булеварди с натиснати клаксони. Те настояват за намаляване на алтернативния данък от 660 на 400 лв. 
С крайни мерки заплашиха таксиметровите шофьори, ако техните искания не бъдат приети или поне обсъдени. Снежана Никова посочи, че ако не бъде намален данакът им, ще конкурират работата на общинския превозвач "Бургасбус" 
"Почваме на червени лампи, на цената на билета за автобуса, гражданите ще имат на всяка секунда превоз, да видим тогава "Бургасбус" какво ще прави с новата транспортна схема. 
...То е достатъчно три дни да обикаляме така и в "Бургасбус няма да се качи нито един клиент."
Организаторът на протеста - председателят на транспортния синдикат "Авто 94" Димчо Иванов подчерта:
"Ние сме готови след празниците да започнем всеки ден протести , докато в крайна сметка не се променят нещата. На тези ниски тарифи  да излизаш ти да работиш цяла вечер, а всички празнуват и са седнали със семействата си...След нова година ще започваме всеки ден с протести в Пловдив, Варна и Бургас."
В морския град засега не се обсъжда възможността за празниците таксиметровите шофьори да не работят в знак на протест. 
Шествието им днес започна от  капаните, продължи по "Димитър Димов", "Транспортна", с обиколки на кръговите кръстовища и се върна тоново в началната си точка.Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Чатбот ще информира и съветва туристите

Чатбот ще дава информация и съвети на туристите у нас. Той е създаден от IT компанията, която вече направи такъв за коронавируса.  Чатбот-платформата „COME TO BULGARIA”, която цели да намали последствията от Коронавируса в сферата на туризма. Нова функционалност на изкуствения интелект, е че не само ще си пише с потребителите, а ще възприема гласови..

публикувано на 07.06.20 в 12:44
архив

Почистването на поморийския плаж "Ивицата" продължава и днес (ОБНОВЕНА)

Доброволци и природозащитници се събират днес отново,  за да продължат с почистването на най-дългия плаж по Южното Черноморие – поморийския. Десетки се включват в акцията, която обхваща близо 7 километровата ивица. Поморийският плаж “Ивицата” е силно замърсен с пластмаса, с флакони и фасове. Това провокира  десетки доброволци,..

обновено на 07.06.20 в 12:20

Ремонтират улицата към сарафовския плаж догодина (СНИМКИ)

Цялостният ремонт на основната улица, която води към плажа на кв. „Сарафово“, няма да се извърши през тази година. За новия туристически сезон на ул. „Брацигово“ ще се извърши само рехабилитация.  Ремонт на  улица „Брацигово“ е предвиден, но той няма да се осъществи през настоящата година, информират от Община Бургас, след запитване към тях. Вече е..

публикувано на 07.06.20 в 09:00

Ямбол без открит басейн през лятото

Ямбол посреща лятото без разрешен за ползване открит басейн. Забранява се къпането по течението на река Тунджа, както и в нейните притоци. През летния сезон разрешен за ползване  ще е единствено закритият плувен басейн в ПГ „Васил Левски“. Другите четири басейна в града, от които два открити, и два закрити, няма да функционират, гласи заповед на кмета..

публикувано на 07.06.20 в 08:45

Православната църква отбелязва Петдесетница (ОБНОВЕНА)

На 50-я ден от Великден православната църква отбелязва Петдесетница.  Празникът е винаги в неделя. На този ден се чества слизането на Светия Дух над апостолите.  Той се спуснал над събралите се в Йерусалим. Всички апостоли получили необичания дар да говорят на различни езици, да се отправят към различни места по света и да проповядват Христовото Слово...

публикувано на 07.06.20 в 07:49

Намаляват водните количества от яз. "Камчия" за Бургас

Намалени са количествата вода, които ще се отпуснат за област Бургас от яз. „Камчия“ през настоящия месец, информират от екоминистерството. Ако ситуацията с ограничения приток продължи, институцията ще редуцира още разрешените лимити и трябва да се търсят алтернативни водоизточници. С около 4 милиона кубически метра вода е паднало за месец..

публикувано на 06.06.20 в 12:38

Продължава пръскането срещу комари и кърлежи в Бургас

Обработката на зелените площи срещу комари и кърлежи ще продължи, информират от Община Бургас. Гражданите могат и да подават сигнал към Дезинфекционната станция на телефони: 056 86 29 81, 0893 683 143. На 9, 10 и 11 юни, вторник-четвъртък, ще бъдат извършени въздушни обработки срещу ларви на комари с моторен делтапланер. Целта са..

публикувано на 06.06.20 в 10:55