Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вестник "Ал-Яум ас Сабиа"

Отговорността за покушението над руския посланик в Анкара е поела въоръжената коалиция "Джейш ал-Фатх"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отговорността за покушението над руския посланик в Анкара пое въоръжената коалиция "Джейш ал-Фатх", съобщи електронната версия на вестник "Ал-Яум ас Сабиа". Във въпросната коалиция влиза и преименуваната групировка "Джебхат ан Нусра" – сирийският клон на международната терористична мрежа "Ал Кайда".

По-рано в Турция бяха арестувани 13 души във връзка с убийството. Шестима от тях са роднини на стрелеца Мевлют Мерт Алтънташ

Убийството се разследва от съвместна турско-руска следствена група. Кремъл разчита, че "рано или късно" тя ще открие виновните за смъртта на посланика, подчерта прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, предаде ТАСС.

Русия и Турция знаят, че зад убийството стои мрежата на живеещия в САЩ проповедник Фетхуллах Гюлен, е заявил по-рано турският външен министър Мевлют Чавушоглу в телефонен разговор с американския си колега Джон Кери. Американските власти нито имат такава информация, нито знаят какви са били мотивите на стрелеца, посочи в отговор говорителят на Държавния департамент Джон Кърби


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44