Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата започна да разследва причините за днешната тежка катастрофа на пътя София - Варна

Трима загинаха при катастрофа на главния път София - Варна край село Микре

| обновено на 22.12.16 в 17:16
Снимка: Пламен Христов

Прокуратурата започна да разследва причините за днешната тежка катастрофа на пътя София - Варна. Край село Микре челно се сблъскаха автобус и лека кола. На място загинаха 45-годишна жена - шофьор на лекия автомобил, 46-годишният шофьор на автобуса и 43-годишен пътник.

По предварителна информация от Прокуратурата, катастрофата е станала заради навлизане на лекия автомобил в лентата за движение на автобуса. В момента се извършват процесуално-следствени действия на мястото на инцидента.

В автобуса са пътували 39 души – служители на Община Лясковец, които са пътували за тиймбилдинг във Вършец. 

Загиналият шофьор на автобуса Стефан Бъчваров е собственик на горнооряховската транспортна фирма "Бъчварови". Според неговия син Мариян Василев автобусът е бил напълно изряден и е минал всички прегледи, а фирмата има всички лицензи.  

16 от пострадалите при тежката катастрофа са приети в болницата в Ловеч с различни травми. Четирима от тях са в тежко състояние. Една жена е откарана в неврохирургична клиника в Плевен. Лекарите ще решават дали и други трима от пострадалите с черепно-мозъчни травми  да бъдат насочени към плевенската клиника.

Подробности за състоянието на пострадалите от директора на Ловешката болница д-р Татяна Ганчева:

Те са с политравми, от черепно-мозъчни до крайници, ампутиран крайник. Ще бъде наша преценката кои са за хоспитализация в МБАЛ АД - Ловеч, а други най-вероятно с черепно-мозъчни травми, ще бъдат препратени в неврохирургична клиника в Плевен, а с ампутирания горен крайник на ниво лечебно заведение с по-високо ниво на компетентност в София.

Тези, които са оцелели при тази тежка катастрофа и не са пострадали, ще бъдат приютени в Община Ловеч по разпореждане на кмета на града Корнелия Маринова и ще им бъде осигурено всичко необходимо.

Вече е възстановено движението по пътя Варна-София, в района на село Микре.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44