Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Невярна се оказа информацията, че има задържани по подозрение за участие в атентата в Берлин

| обновено на 22.12.16 в 12:44
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Говорител на Федералната прокуратура на Германия опроверга информация, че четирима души са задържани в Дортмунд по подозрение, че са участвали в подготовката на атентата в Берлин, съобщава Ройтерс. По-рано медии тиражираха новината, че има арестувани, за които се предполага, че са били в контакт с извършителя на атаката Анис Амри, който е обявен за издирване в цяла Европа.

Предполага се, че тунизиецът се е врязал с камион в коледния базар в германската столица, при което бяха убити 12 души. Обявена е награда в размер на 100 хиляди евро за информация, която ще помогне да бъде открит Анис Амри.

Тази нощ са извършени обиски в две жилища в Берлин. Полицейска операция е проведена и в приют за бежанци в градчето Емерих в германската провинция Северен Рейн-Вестфалия.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44