Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията е издирвала атентатора от коледния базар в Берлин в самолет в Стокхолм

Анис Амри
Снимка: Дневник

Заподозреният за атентата срещу коледния базар в Берлин тунизиец е бил издирван снощи в самолет, пристигнал на стокхолмското летище Арланда, съобщи вестник "Експресен". Шведската полиция е провела операцията по сигнал, че Анис Амри е сред пътниците от полета на компанията "Еър Берлин". Всички са били проверени при слизането от самолета, но никой не е задържан.

По информация на радио Ер Бе Бе, Амри е бил заснет от

камерите за наблюдение в района Моабит в Берлин, само няколко часа след нападението на базара. На кадрите 24-годишният ислямист е в един от мюсюлманските молитвени домове, обискирани от полицията. Той е бил заснет там и на 14 и 15 декември. Молитвеният дом е под наблюдение, тъй като е смятан за място, където се срещат ислямисти.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44