Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

24 ЧАСА и СТАНДАРТ съобщават на челните си страници за тежката катастрофа между автобус и лека кола при село Микре, в която загинаха трима души, а други 26 бяха ранени.

Водещата новина във вестник СЕГА е решението на Върховния касационен съд, който постанови, че пешеходци, сгазени на зебра, могат да са виновни за смъртта си. „Сгазеният има вина, ако е навлязъл внезапно на пътното платно, не е преценил скоростта на идващите коли или е преминал при лоша видимост. Той е виновен дори когато водачът кара с повишена скорост, става ясно от тълкувателното решение на съда“, пише СЕГА.

СТАНДАРТ прогнозира засилен трафик от днес заради настъпващите празници: „Два милиона автомобили ще излязат по пътищата днес. КАТ вади 3 500 патрула, за да следят трафика“.

„Здравни заведения в Европа вече отказват оферти за лечение на наши пациенти по договорка с Националната здравноосигурителна каса“, твърди ТРУД. Според вестника „причината е, че финансовата ни институция дължи над 200 милиона лева на чужди фондове и лечебници, като дълговете продължават да се трупат. Част от борчовете са още от 2014 година, а има и по-стари. Най-много нашенци се лекуват в Германия, Франция и Италия. В началото на следващата година от българска страна ще започнат преговори с германските фондове по проблема“, информира ТРУД.

Агенция „Галъп“ осигурява водещата новина на вестник ДУМА: „При избори сега БСП и ГЕРБ ще бъдат с почти равни резултати. Социалистите стопяват разликата до 1,9 процента. “Ако днес се проведе вот, за ГЕРБ биха гласували малко повече от 20 процента, а за БСП - над 18 процента от избирателите“, сочи проучването, цитирано от „левия вестник“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44