Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празничното богослужение ще бъде оглавено от патриарх Неофит

Тази вечер в катедралния храм "Св. Александър Невски" ще бъде отслужена Празнична вечерня и утреня за Бъдни вечер. 

Празничното богослужение ще бъде оглавено от патриарх Неофит

Бъдни вечер е навечерието на празника Рождество Христово. Ден, в който църквата честването сбъдването на божието обещание за раждането на спасителя на света. Празникът датира от 4-ти век, когато е избрана датата 25-ти декември за отбелязване на новото време в историята на човечеството. 


Вечерното богослужение се извършва в храмовете, но празникът се посреща и в домовете на миряните. В българските традиции този ден е свързан със семейството и с почитане на християнските ценности и традиции в дома. Духовното преживяване на радостта от празника е свързано с личната вяра и любовта към ближните.


Пряко по програма "Хоризонт" тази вечер ще излъчим  богослужението от патриаршеската катедрала в навечерието на Рождество Христово. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44