Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Велико Търново въвежда нова мобилна система за сигурност

Снимка: http://www.engadget.com/

Община Велико Търново въвежда нова мобилна система за сигурност, която ще допълни функциите на телефон 112. Името й е „Безопасност 365“. 
Подобни системи са разработвани до момента за Южноафриканската република и Съединените американски щати.

Системата ще е на две платформи: Интернет-сайт, който ще е като команден център и мобилно приложение за телефон. Системата ще улесни реакцията на отговорните институции при евентуални природни бедствия, прояви на тероризъм и насилие, както и при епидемии и пандемии. Целта е да се подобри координацията между гражданите и институциите. 
Новата система няма да замени спешния телефон 112. Чрез нея информация освен устно, ще може да се подава и чрез снимки и видеоматериали. В момента прототипът е в тестов период.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44