Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тежка катастрофа на главния път Е-79 в Кресненското дефиле

Шофьор загина при катастрофа на пътя между Асеновград и Кърджали

| обновено на 24.12.16 в 15:14
Лек автомобил с гръцка регистрация излетя в 13.30 ч. днес от кривата на острия завой на Е-79 на изхода на Кресненското дефиле, след което се заби в дърво. То е спасило живота на водача и пътуващия с него, в противен случай са щели да се удавят във водите на река Струма.
Снимка: БГНЕС

Няма сериозно пострадали при катастрофата в Кресненското дефиле, която стана днес на остър завой на изхода на дефилето. При опит да изпревари ТИР, гръцки шофьор на "Ауди", изпуска управлението на колата си и се забива в крайпътно дърво, което го спасило от това да падне в реката. 
Двама са ранени при инцидента - шофьорът и неговият спътник, единият е закаран в болницата в Благоевград, съобщи за "Хоризонт" дежурният в областната дирекция на МВР в Благоевград.

Пътят в Кресненското дефиле е разчистен,  движението е нормално.



При друг тежък инцидент на пътя  Асеновград и Кърджали загина 62-годишен мъж загина. Край село Новаково са се сблъскали лек автомобил и микробус. При удара на място е издъхнал един от водачът на леката кола - мъж от кърджалийското село Полянец. Водачът на микробуса от село Червен е тестван за употреба на алкохол и наркотици, резултатите са отрицателни.

 В Пловдив  е задържан дрогиран 31-годишeн шофьор. За денонощие в полицейския арест е и друг пловдивчанин, засечен да управлява колата си с 1,34 промила алкохол в кръвта.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44