Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Открити са и трите черни кутии на катастрофиралия край Сочи руски самолет

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Трите черни кутии на катастрофиралия руски самолет Ту-154 са били открити при спасителната операция в Черно море край Сочи, съобщиха руски агенции. Досега руското военно министерство, на което принадлежи разбилия се самолет, е потвърдило намирането само на едната кутия, записваща параметрите на полета. Тя вече е предадена за дешифриране.

Ройтерс отбелязва, че според руските следователи самолетът е имал проблем със задкрилките на самолета, които регулират подемната му сила. Това попречило на самолета да развие достатъчна скорост и подемна сила и той паднал в морето, разбивайки се при сблъсъка с водата. 

Според друга версия обаче катастрофата е причинена от грешка при пилотирането.

Самолетът Ту-154 падна в акваторията на Черно море на няколко километра от брега край Сочи. Загинаха всичките 92-ма души на борда.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44