Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четири великотърновски гимназии ще бъдат обновени с евросредства

Снимка: Сияна Спиридонова

Четири професионални гимназии във Велико Търново ще бъдат изцяло обновени със средства от европейската програма "Региони в растеж".

Изцяло обновени ще бъдат материалните бази на Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Ангел Попов“ , Старопрестолна гимназия по икономика, Професионална гимназия по туризъм "Д-р Васил Берон“ и Професионална гимназия по електроника "Александър Степанович Попов“. Дейностите предвиждат саниране на сградите на училищата, подменяне на отоплителните и електрическите инсталации, водоснабдителната и канализационна мрежа, ремонт на спортните площадки.

Общо 17 професионални училища ще бъдат ремонтирани по договора на просветното министерство за 19 милиона лева в пет области. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44