Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

250 хил. души са със запор на заплатите в края на годината, информира от първа страница "Монитор". При една трета от случаите се е стигнало до запор на трудовото възнаграждение заради малък дълг от 20 до 50 лв. към КАТ или друга държавна институция. Рекордьор е работник от Горна Оряховица, който е натрупал задължения от 3 млн. и 500 хил. лева, уточнява публикацията.
Със 7 стотинки средно е поскъпнал бензинът по Коледа - публикация във в-к "Земя".  Най-масовото гориво А-98 по празниците се предлага в широк диапазон - между 1.81 и 2.10 лв. за литър. Обикновеният дизел сега е по-скъп средно с 5 стотинки спрямо миналата година, показва още справката на "Земя".
Тежка военна техника и агенти под прикритие ще пазят празнуващите на площад "Батенберг" в столицата в новогодишната нощ - водеща тема за "Стандарт". Засилените мерки за сигурност са планирани след анализа на терористичния атентат в Берлин на 19 декември, когато камион се вряза в коледен базар. Софиянци ще влизат на концерта през 10 пункта след проверка с рентген.
Заради фиктивни болнични, заболелите от грип може да се окажат по-малко от реалното, твърди "Телеграф". Според изданието, много хора са използвали недействителен болничен лист, за да слеят почивните си дни по Коледа и Нова година.  Въпреки това в момента основната рискова група остават децата, посочва директорът на Националния център по заразни и паразитни болести д-р Тодор Кантарджиев.
В Софийския университет вече ще се влиза и с тест по български език или история - статия на "24 часа". Традиционният изпит с писане на тема по автор ще бъде заменен с тест в две части. Първата ще е тест по български език и литература, а втората част - есе. С матура през 2017 г. няма да може да се влиза само в 6 от специалностите в Софийския университет - медицина, фармация, право и специалностите от Журналистическия факултет.
61 медала от олимпиади донесоха ученици през 2016 г. Вестник "Труд" цитира данни на министерството на образованието, според които най-много са първите места в напрварите по математика, химия и астрономия. През идната година България ще е домакин на 2 международни олимпиади - Европейска по информатика и Балканска по математика.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44