Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Третото записващо устройство на руския самолет, който се разби в Черно море, е унищожено

Въпреки че е силно деформирано, устройството подлежи на частична разшифровка

| обновено на 29.12.16 в 12:40
Снимка: БТА

Третото записващо устройство, намиращо се в опашката на военния самолет Ту-154, който се разби в Черно море, е унищожено, предаде ТАСС, като се позова на източник от правоохранителните органи. Въпреки че е силно деформирано, то подлежи на частична разшифровка.

Основните издирвателни работи в акваторията на Черно море завършиха, съобщи пред ТАСС източник от щаба на спасително-издирвателните операции. По думите му, на повърхността са извадени практически всички отломки на разбилия се самолет.

Данните от бордовите самописци ще бъдат разчетени в най-скоро време, може би утре. Това заяви за ТАСС източник от силовите структури. Две от черните кутии, записвали разговорите на екипажа и параметрите на полета, са в добро състояние.

Всички открити досега отломки от машината вече са извадени от водата. Открити са общо 1800 парчета от самолета, 19 тела и 239 части от тела на загинали.

Ту-154 на руското министерство на отбраната се разби в морето малко след излитане от летище край град Сочи. Загинаха всичките 92 души на борда – военнослужещи, журналисти и музиканти от хора "Александров", които пътуваха за Сирия, за да поздравят за Нова година руските войски в базата в Хмеймим. Сред жертвите е и руската правозащитничка и лекарка Елизавета Глинка, известна с благотворителната си дейност във военни зони.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44