Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За изграждането на водния цикъл на Добрич ще бъде предоставена безвъзмездна финансова помощ

Добрич води черната статистика по загуба на вода - близо 86%

| обновено на 29.12.16 в 12:13
Снимка: БГНЕС

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на Добрич Йордан Йорданов подписаха договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ от Оперативна програма „Околна среда“ за изграждането на водния цикъл на града. На подписването присъства и министър-председателят в оставка Бойко Борисов.

По думите на министър Василева това е най-мащабният проект, реализиран някога от Община Добрич.

Чрез реализацията на този проект ще бъде обхванат целият град, ще бъдат положени нови тръби и ще бъдат намалени загубите на вода. Голямата полза, разбира се, е за здравето на хората.

Добрич води черната статистика по загуба на вода - близо 86 процента. Общата стойност на проекта е 114 милиона лева. От тях 86.2 милиона лева са  безвъзмездното финансиране. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44