Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителна кампания в Сапарева баня събра средства за деца в неравностойно положение

Снимка: Венета Николова

Над 2 хиляди лева са събрани досега в коледно-новогодишна благотворителна кампания в подкрепа на деца сираци и деца със специални нужди в Сапарева баня. Средствата бяха раздадени в навечерието на Нова година на 35 деца до 18-годишна възраст в неравностойно положение. 

Такава благотворителна кампания се прави за първи път в курортният град. Средствата бяха събрани чрез благотворителни снимки с Дядо Коледа и Снежанка, а деца с помощта на майките и бабите си приготвиха двеста джинджифилови сладки, които продадоха на коледен базар  - всяка по 2 лева. На благотворителния базар имаше и сурвачки, а средства постъпиха и от кулинарна изложба, и от коледния концерт в местното читалище "Просветен лъч".

В кампанията се включиха доброволци - деца и възрастни, които дадоха част от времето си за града, включиха се жители и гости на общината, институции и бизнесът.

Паричните дарения са разпределени между деца сираци и деца в нужда от всички населени места на общината.

Организаторите и общинската управа уверяват, че благотворителната кампания ще се превърне в традиция.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44