Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силен вятър във Варна и в Добрич

Над 30 сигнала за материални щети, предизвикани от силния вятър във Варна, са постъпили от сутринта при оперативния дежурен в общината. Няма данни за пострадали хора. Дърво е паднало върху лек автомобил на улица "Цани Гинчев", а ламарини от покрива на Диагностично-консултативния център на територията на болницата "Света Анна" са били обезопасени от екип на областната дирекция "Противопожарна безопасност и защита на населението". По данни на метеоролозите в момента вятърът в морската столица е поривист, със скорост около 18-20 метра в секунда. 

От Общината в Добрич предупреждава за силни ветрове в следващите две денонощия. По данни на Националния институт по метеорология и хидрология вятърът постепенно ще се усилва с пориви на места до 24 метра в секунда.

Във връзка с прогнозите за усилване на вятъра Община Добрич умолява гражданите да затворят прозорците си, да отстранят всички неукрепени предмети и да не предприемат излизане, ако това не е наложително, с оглед на тяхната безопасност. Движението да става далече от сгради, електрически и осветителни стълбове и дървета поради опасност от падащи предмети и сухи клони. На шофьорите се препоръчва да спират автомобилите на открито място далеч от електропроводи, осветителни стълбове и дървета.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44