Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕК разреши на Италия да гарантира стабилността на частна банка с държавни пари

Снимка: БГНЕС
Европейската комисия разреши на Италия да гарантира с държавни пари за стабилността на частната банка "Монте дей Паски ди Сиена", съобщи говорител на институцията в Брюксел.

Според правилата за конкуренция в ЕС държавната помощ принципно е неправомерна за частни банки в затруднение, освен ако не се прецени, че може да бъде направено изключение.

Миналата седмица италианските власти обявиха, че възнамеряват да предприемат предпазна рекапитализация на банката, за да я предпазят от фалит.

Подобни схеми Брюксел вече е разрешавал и в други държави от съюза като Кипър, Гърция, Полша и Португалия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44