Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Данъчните в Плевен събраха 58 млн. лева просрочени данъци и осигуровки

Снимка: Георги Корнейков, БНР

Данъчните власти в Плевен събраха 58 милиона лева от просрочени данъци и осигуровки. Близо 200 000 лева са реализирани от продажба на имущество на длъжници.

Събраните просрочени задължения тази година са с 10 милиона лева повече от миналата година. Според експертите това се дължи и на промените в Данъчно-осигурителният процесуален кодекс, в които са съкратени и опростени процедурите.

През цялата година приходната администрация проведе няколко кампании за ранно уведомяване на своите клиенти от област Плевен за техните публични задължения както по телефона, така и чрез електронна поща. Така се стимулират доброволните плащания и своевременното погасяване на нововъзникналия дълг.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44