Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без ток останаха хиляди хора в цялата страна

| обновено на 31.12.16 в 17:00
Снимка: Архив

Множество аварии в мрежата на EVN оставиха част от Хасково без ток. Без захранване са също квартал Болярово и много села в общината.От EVN съобщиха , че обледяване на проводници през нощта и кабелни изключвания са причина за прекъсване на захранването. Авариите са локализирани, мобилизирани са аварийните екипи на дружеството и се работи по възстановяване на електрозахранването.

Почти цялата община Поморие е без електроенергия от снощи заради скъсани жици. Екипи на ЕВН работят по отстраняване на аварията, информират от радио Бургас. 

Възстановено е електроподаването във всички населени места в Сливенско, с изключение на селата Селиминово и Горно Александрово, където има частично прекъсване на захранването и екипи на ЕВН работят по отстраняване на повредите, съобщи за БНР Снежана Кънева, началник отдел: "Сигурност и управление при кризи" в община Сливен.


Към момента най-сериозен проблем остава „Карандила“, където празнуващите нова година очакват да се пробие пътят и да се пусне електрозахранването.  Смятам, че в светлата част това ще бъде възстановено.

Близо 30 населени места в Ямболска област са без електричество. Най-сериозно е положението в община Тунджа. В някои от селата там не е доставен хляб, тй като пътищата все още не са разчистени. По-голямата част от Ямбол от сутринта е без вода, но електроподаването към помпената станция вече е възстановено и се очаква ситуацията да се нормализира. Всички автомобили, движещи се по автомагистрала „Тракия” в посока Бургас, се отклоняват на пътен възел Зимница по алтернативния маршрут през селата Саранско- Войника- Средец-Бургас, съобщиха от Областното пътно управление в Ямбол. Пропускат се автомобили само с вериги, тъй като обстановката и по-този път за Бургас е изключително тежка. Магистралата и пътят през Петолъчката за Бургас остават затворени.

10 са авариралите електропроводи в Старозагорска област заради ураганния вятър, аварийни екипи  работят основно в общините Раднево и Гълъбово, където без ток остават  20 села. Пътищата в областта са проходими.

Над 30 села от Шуменска област имат проблеми с електрозахранването заради тежката зимна обстановка. Екипи на "Енерго про" работят за отстраняване на авариите. В две шуменски села няма ток - Велино и Живково, съобщиха слушатели на радио Шумен.

Част от Хасково също беше без ток след множество аварии в мрежата на EVN. Захранването в някои квартали е възстановено, но работата продължава.
Без ток са 8 села в общините Маджарово и Ивайловград и част от три хасковски квартала.

Електроподаването е възстановено в Харманли.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44