Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ловеч три бебета проплакаха на 31 декември, в Сливен едно бебе се роди в първия ден на новата година

Снимка: БГНЕС

Три бебета са проплакали в болницата в Ловеч в последния ден на старата година. И трите новородени са момченца. От здравното заведение обаче отчитат по-малко раждания през 2016-та в сравнение с година по-рано.

Последното за 2016-та бебе в Ловешката болница се е родило снощи в 22.00 часа. То тежи 3 килограма и половина. Малкият Алекс е шесто дете на 28-годишната му майка, която е от град Угърчин.

От родилното отделение съобщиха, че през изминалата година там са се родили 222 бебета, сред тях и три двойки близнаци. В сравнение с 2015-та година обаче новородените в Ловешката болница са с 48 по-малко.

Първото за годината бебе в Сливен е родено от 13-годишна майка. Новороденото момченце се казва Динко и тежи малко под 3 килограма. 

Днес това е единственото раждане в отделението на Сливенската болница.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44