Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Край Равадиново са задържани 31 незаконни мигранти, заподозрян за трафика е афганистанец

Жена е открита мъртва, след като е била изоставена от групата

Снимка: БГНЕС

31 нелегални имигранти са задържани вчера от гранични полицаи в района на бургаското село Равадиново. Всички са без документи са самоличност. 25 от тях се определят като афганистанци, трима - като пакистанци, а други трима заявяват, че са сомалийци.  

Нелегалните мигранти са отведени в Гранична полиция-Бургас. Извършен им е медицински преглед, при който е установено, че двама сомалийци - 16-годишен младеж и 14-годишно момиче - са с измръзнали ръце и крака. Те са настанени веднага в болница. 
   
В групата е имало още една жена от Сомалия, която е изоставена. Днес граничните полицаи са извършили ново претърсване и са открили тялото й в района на село Равадиново - на 4 километра от мястото на задържането.

Един от афганистанците има регистрирано влизане в България, предполага се, че той е каналджията, превел групата през границата при минусовите температури. Работата по случая продължава.

По-рано днес беше съобщено за 48 иракски кюрди, заловени от българските граничари на пункта Русе-Гюргево. Те са се опитвали да напуснат страната на път за Западна Европа. Мигрантите са били превозвани в камион с шоколадови бонбони към Унгария. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44