Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четири хотелски стаи в Плевен - оборудвани за настаняване на бездомни хора

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Община Плевен оборудва 4 хотелски стаи за настаняване на бездомни хора. Нуждаещите се получават и топла храна от социалния патронаж. Община Плевен е осигурила 12 места. В момента е настанен един мъж. Ако забележите човек, който домува на улицата, трябва да позвъните на телефон 112, за да му се помогне. Още от заместник-кмета Стефан Милев:

Постоянно имаме звена, които отговарят на телефоните и след позвъняване на 112 веднага биват информирани и се предприемат необходимите мерки хората да бъдат прибрани на топло, да им бъде осигурена топла храна. Веднага се заявява в социалния патронаж, кара се на място. Може да се каже, че сме създали необходимата организация. В хотел "Сторгозия" имаме оборудвани 4 стаи общо за 12 човека.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44