Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пенс: Още от първия ден Тръмп ще се концентрира върху отмяната на здравната реформа на Обама

Обама прикани демократите в Конгреса да се борят срещу отмяната

Майкъл Пенс
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бъдещият вицепрезидент на САЩ Майкъл Пенс обяви, че след встъпването си в длъжност новият държавен глава Доналд Тръмп ще се концентрира върху многократно обещаваната отмяна на здравната реформа на Барак Обама, т.нар. "Obamacare".

Той ще започне с това още първият ден, подчерта Пенс. Все пак той отбеляза, че замяната на сегашната система на здравно осигуряване с нова такава ще отнеме месеци.

В същото време Барак Обама прикани демократите в Конгреса да се борят срещу отмяната на неговата емблематична здравна реформа, предаде Франс прес.

Завиждам ви за борбата, която ще можете да водите, за да защитите здравето на американците, е казал Обама на среща при закрити врата на демократите в Конгреса.

След изборните си загуби в президентските и парламентарните избори обаче демократите са малцинство и в двете камари на Конгреса и единственият им шанс е да мобилизират общественото мнение в САЩ, отбелязва АФП.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44