Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В готовност да разчистват пътищата в Силистренско са 72 машини

Снимка: БГНЕС

Седемдесет и две машини са в готовност да се включат в разчистването на пътищата в Силистренска област, ако предстоящото влошаване на обстановката стане факт.

Работният план за временна организация на движението при влошени метеорологични условия на Областното пътно управление предвижда въвеждането на 3 обходни маршрута, в случай че главните пътища за Русе, Шумен и Добрич станат непроходими. За Русе алтернативният маршрут е през Главиница, за Шумен – през село Алеково, а за Добрич – през селата Поп Кралево и Войново. 

При виелици и преспи движението ще бъде спряно до разчистването на пътищата. Целта е да се избегнат инциденти със затънали в снега автомобили и бедстващи хора. При влошаване на времето пациентите на хемодиализа ще бъдат настанени в областната болница и ще останат дам до нормализиране на обстановката. Същото се отнася и за родилките, чийто термин е в дните с прогнозирано влошаване на времето.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44