Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

Шофьорите ще карат по заледени пътища, защото фирмите хвърлят луга вместо по-скъпи химикали, които действат и при температури под минус 30 градуса, пише ТРУД. Вестникът цитира шефа на Агенция „Пътна инфраструктура“ Дончо Атанасов който обяснява, че ефективността на химикалите рязко намалява след минус 10 градуса, но „при покачване на температурите- те ще сработят“.

Всяка зима се залагат 50-60 милиона лева за зимно почистване. И тази година са заложени толкова, но ако се използват скъпи химикали, сумата ще набъбне до 200 милиона, а това е годишният бюджет на агенцията, пояснява вестник СЕГА.

„Властта истеряса заради зимата“, смята ДУМА. „Институции и кризисни щабове се прескачаха да дават пресконференции колко работа вършат. Хронично болни бяха призовавани да постъпват в болници, здравите да не излизат по улиците, шофьорите - да забравят за колите си“, пише вестникът.

Водещата новина в СТАНДАРТ е сигналът на организацията „Активни потребители“ до прокуратурата за наркотично вещество, открито в лютеница, продавана масово на българския пазар.

Веществото олеамид е „токсично и действало като приспивателно и наркотик“, обяснява вестник 24 ЧАСА. „Олеамидът се съдържал в пластмаси и смазки. За първи път се открива в храна“, казал пред вестника управителят на центъра по биология на храните Сергей Иванов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44