Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

АМ "Хемус" и пътят Търговище-Шумен са отворени за движение, но се пътува при тежка зимна обстановка

Снимка: БГНЕС

Много закъсали автомобили е имало през изминалата нощ, но няма информация за бедстващи хора.

Автомагистрала "Хемус" и пътят Търговище-Шумен са отворени за движение, но се пътува при много тежка зимна обстановка, съобщиха тази сутрин от Областното пътно управление в Шумен. Всички останали пътища са затворени за движение. Тази нощ е имало много закъсали автомобили, а в момента се изтеглят две коли в района на кв."Дивдядово". В Търговищка област всички четвъртокласни пътища са затворени за движение. Главният път Варна-София е отворен, а през Котленския проход могат да се движат само автомобили до 10 тона. 65 машини на Областното пътно управление чистят и опесъчават пътищата. Усложнена продължава да бъде обстановката в Силистренско. Всички пътища там са затворени за движение. В Разградска област е затворен за движение пътят Разград-Шумен. Отворени са пътищата от Разград за Попово, за Търговище и за Кубрат. Към момента няма информация за бедстващи хора. Силен вятър духа в цяла Североизточна България, видимостта на много места е намалена. От пътните управления предупреждават водачите да не предприемат пътуване.

Близо 20 населени места от област Шумен са без ток към момента по информация на дежурния от Областния съвет по сигурността. 6 са селата от община Шумен без електричество, 5 в Нови пазар и по четири села от общините Каспичан и Венец. Без вода е само шуменското село Черенча.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44