Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тежка остава обстановката в Силистренска област

Обстановката в Силистренска област остава тежка. Трети ден без ток и вода са над 20 села в района. Пътят Силистра-Русе е отворен за движение само на добре оборудвани за зимните условия леки коли и микробуси. Властите поискаха помощ от армията за справяне с бедствието.

Почистващата техника работи по всички направления на републиканската пътна мрежа, но разчистването става много бавно, заради огромните преспи и продължаващия силен вятър. Повечето междуселски пътища са непроходими. Областният кризисен щаб е поискал помощ от армията за справяне със ситуацията. Две високопроходими военни машини пътуват от Русе към Силистра, за да помагат на екипите на електроразпределителното дружество да стигнат до труднопроходимите места с аварии. Работи се по повреда на електропровод в района на село Шуменци. Аварии има на много места в областта. Най-много са селата без ток и вода в общините Дулово и Главиница. Няма сигнали за бедстващи хора. Заради тежката зимна обстановка ваканцията на учениците в цялата област е удължена до 11 януари включително.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44