Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сложна остава обстановката в област Монтана

Снимка: Анжела Каменова

Все още е сложна обстановката в област Монтана. Отворен е пътят от областния център до Лом, но на много места в крайдунавските общини има непроходими участъци.

Роторен снегорин непрекъснато се движи по направлението Монтана-Лом, за да осигури проходимостта на пътя, който постоянно се затрупва заради силния вятър. Остават затворени участъците Якимово-Вълчедръм и Вълчедръм-Лом. Пътят между Расово и Медковец отново е затворен, след като снощи преспите там бяха пробити.

Специализиран автомобил с висока проходимост на служба "Пожарна безопасност и защита на населението“ превозва болни и нуждаещи се от хемодиализа.

Според метеорологичната прогноза рано следобед вятърът трябва да утихне, което ще направи възможно осигуряването на проходимост на пътищата. Няма населени места без ток и питейна вода.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44