Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради снегонавявания всички пътища към Свищов са затворени

Снимка: БГНЕС

Всички пътища към Свищов са затворени заради снегонавявания, съобщи областният управител на Великотърновска област Пенчо Пенчев. На места преспите са по 4-5 метра.

С роторни снегорини екипите по зимното поддържане се опитват да пробият снежната блокада и да отворят отсечките Совата-Свищов, Алеково-Александрово-Горна Студена и Павел-Совата.

Тировете, които вече се пропускат през Прохода на републиката, се проверяват дали са оборудвани с вериги на пункта на Пътна полиция след Килифарево. Там се е образувала дълга колона от камиони, посочи областният управител проф. Пенчо Пенчев.

В Златарица и селищата от общината трети ден продължава интензивното почистване на пътищата. Кметът Пенчо Чанев лично разрива с трактор с гребло, защото екипите не смогват. В Златарица и съседната община Елена снежната покривка на места надхвърля един метър.

Към момента в областта няма селища без ток и вода, няма и данни за закъсали автомобили или бедстващи хора.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44