Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проходите Троянски, Твърдишки, Ришки, Котленски, Дюлински, Златишки и Върбишки остават затворени

Патрули отбиват пътуващите към Ришкия проход
Снимка: Радио Шумен

В Североизточна България  движението продължава да е затруднено и на места пътищата са затворени, най-вече заради снегонавяванията

АМ "Тракия" е отворена за всички автомобили. На територията на Варненска област, АМ "Хемус" е проходима в двете посоки.

Проходите Троянски, Твърдишки, Ришки, Котленски, Дюлински, Златишки и Върбишки остават затворени. Проходими за автомобили над 12 тона, но задължително с вериги, са проходите Айтоски, Обзорски и Проходът на Републиката. Ограничения МПС над над 12 тона е в сила за проходите Печинско, Петрохан, Шипка, Рожен и Превала. Вратник е непроходим за товарни автомобили над 10 тона, а Пампорово - над 3,5 тона.

Голяма опашка от камиони има на "Хаинбоаз", където пътят периодично се затваря за почистване и опесъчаване, предаде кореспондентът на БНР. 

На пътуващите с товарни моторни превозни средства по направление София-Кулата се препоръчва използването на магистралите "Люлин" и "Струма".

В Югозападна България пътищата са проходими при зимни условия. Затворен е участъкът от Гоце Делчев до Девин.  Ограничения са въведени по някои третокласни пътища в областта.  В Благоевградска и Кюстендилска области е забранено движението на автомобили над 12 тона.

Над 30 машини почистват пътищата във Видинско. Близо 2 километра е колоната автомобили, които чакат на Дунав-мост-2, за да напуснат България. Опашка от румънската страна почти няма.

Всички пътища в Русенска област са отворени за движение, а този към София - за всички МПС. Трафикът в областта е слаб. 

В обл. Ямбол обстановката се нормализира. Няма населено място, до което достъпът да е невъмчожен. Проблемни пътни отсечки има в община Стралджа.  В Ямбол основните артерии са добре почистени. Проблеми има в някои малки квартални улици.

В Сливенската планина вече е пробит пътя за Карандила и Даулите през Чуката и Меча поляна. Според кризисния щаб в община Сливен той може да се ползва само от високопроходима техника или в случай на спасителна операция. Не е препоръчително преминаването на леки автомобили.  В града екипи на службите по чистотата почистват от заледяване и по-малките улици. Доставена е допълнителна техника. По разпореждане на кмета на общината Стефан Радев машините ще извършат обход и обработка на по-малките улици в града по квартали.

Затворени остават пътищата Конаре-Твърдица и Кипилово към Твърдишкия прохо



Главен път 1-2 от Русе до Варна е отворен за движение на моторни превозни средства до 12 тона на териториите на областите Русе и Разград. По път 1-4 на територията на областите Шумен и Тръговище е задължително използването на вериги от пътуващите с автомобили над 12 тона. На територията на Русенска област по път 1-5 е ограничено движението на товарни превозни средства над 12 тона. На територията на област Шумен има забрана за движение за всички МПС. По път 1-9 в участъка Дуранкулак-Варна движението е ограничено

По пътя Бургас-Варна е задължително използването на вериги.

От КАТ препоръчват шофьорите да се информират предварително за пътните условия и най-вече за ограниченията.

В Шуменско бедственото положение в пет общини остава в сила. Десетки селища в страната продалжават да са без ток.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44