Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

ТРУД извежда начело новините, свързани със зимната обстановка от последните дни. "Без училище още 2 дни в София и половин България", гласи водещото заглавие на вестника. След призив на Министерството на образованието днес училищата в цялата страна ще останат затворени заради студа и грипа .

Ученици засипаха кметовете с благодарности за удължената ваканция, пише по темата СТАНДАРТ. Най-голяма еуфория предизвика удължаването в столицата. Учениците поздравиха кмета Йорданка Фандъкова с нейна снимка и надпис над нея "Не всички герои имат наметало". Овации имаше и за останалите градоначалници. 

За последните няколко дни студът в Кюстендилско взе три жертви. В нощта срещу неделя  там е било и най-студено – минус 25 градуса, съобщава ЗЕМЯ. 

Поне с 30-40 лева ще скочат януарските сметки на хората, които се отопляват на ток, изчислява МОНИТОР. Само от една духалка сметката се увеличава с 28 лева на месец, сочат разчетите на електроразпределителните дружества. 

Близо 1 милион души в страната са прекарали грип от началото на вълната през октомври, пише в друга статия ТРУД. Пикът на епидемията обаче тепърва предстои и се очаква да настъпи през втората половина на януари, предупреждават вирусолози. 

По-тежките наказания за шофьорите, които карат опасно на пътя, няма да се налагат на всички нарушители, съобщава СЕГА. Промените в Закона за движение по пътищата, които дават на пътната полиция правомощия да сваля номера, няма да засегнат тези, които карат кола на чуждо име. Сред тях са и шофьорите на лизингови автомобили. Причината е, че в текстовете е посочено, че санкции се налагат само на собственика. 

Затворените заради ремонти столични булеварди са една от причините да намалеят жертвите на катастрофи до 41 за 2016 година. Това казва в интервю за 24 ЧАСА старши инспектор Николай Крушарски от Пътната полиция.  

Има риск от спиране на еврофондовете във втората половина на 2017 година, признава ресорният вицепремиер Томислав Дончев в писмен отговор до депутати от ДПС, съобщава  ДУМА. Причината е, че България не е изпълнила 12 от общо 45 предварителни условия за получаване на европейско финансиране през периода до 2020 година .

Близо 600 милиона лева от КТБ ще бъдат разпределени сред кредиторите ѝ. Най-голяма сума ще получи Фондът за гарантиране на влоговете, посочва  КАПИТАЛ ДЕЙЛИ

Хазяи масово обръщат апартаментите си на хотели. Така с приемането на туристи за по няколко дни месечно си докарват повече от среден месечен наем, отбелязва ТЕЛЕГРАФ.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44