Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снегът затвори нови пътища във Великотърновско

В община Добрич и Генерал Тошево остава в сила бедственото положение

Снимка: БГНЕС

Снегът затвори нови пътища във ВеликотърновскоПътната обстановка в област Велико Търново се влошава заради снегонавявания и възобновил се валеж. 

През Прохода на Републиката се пропускат камиони, но задължително трябва да са с вериги. 

Затворени са пътищата Ресен – Стамболово – Обединение, Паисий – Виноград, Совата – Свищов, Козловец – Свищов, Павликени – Караисен, Коевци – Крамолин и пътят между Павликени и Дъскот, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Ситуацията в община Генерал Тошево, област Добрич, постепенно се нормализира, но остава в сила бедственото положение. Все още всички пътища на територията на общината са затворени.

Затворен е и пътят Добрич – Ген. Тошево – Кардам. От общината информират, че работата на екипите по снегопочистването на общинската и републиканската пътна мрежа продължава. Във всички населени места електрозахранването е възстановено, с изключение на с. Конаре. В пет села все още няма водоподаване.

От Кризисния щаб се обръщат към гражданите да подходят с разбиране към тежката ситуация и да не предприемат действия, които биха изисквали включване на допълнителен ресурс от страна на местната власт и държавните институции.

Зимната обстановка в област Добрич постепенно се подобрява. Осигурена е проходимост до почти всички населени места за доставка на стоки от първа необходимост.
Днес ситуацията вече е малко по-добра, каза директорът на Регионалната дирекция $Пожарна безопасност$ в Добрич комисар Дарин Димитров. Осигурена е проходимост на колите на пожарната, линейките и за автомобили, които зареждат населените места със стоки от първа необходимост.
Бедственото положение в община Добричка остава. Две села там са без ток, а 12 без вода. До 16 населени места няма достъп заради непроходими пътища. 
Микробусите на автогарата в направление Добрич - Варна вече пътуват, но с разреден график.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44