Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Положението в кюстендилското село Церовица е бедствено

Снимка: БГНЕС

Слушатели на "Хоризонт" сигнализираха, че положението в кюстендилското село Церовица е бедствено. То е разположено на 900-1000 метра надморска височина, има 13 махали, разпръснати между баирите на две планини – Чудинска и Осогово. 

Репортерът на "Хоризонт" Румен Стоичков се свърза с един от трийсетината жители там – Станислав Любенов. Ето какво разказа той:

30 души седят блокирани. Влак нямаме от сряда, хляб от четвъртък. Не са разчистили долу пътя до жп спирката два километра. Фирмата, която поддържа, не слезе с верижната техника надолу, през селото. Апелът ни е някой да ни чуе, защото община Кюстендил или фирмата, която поддържа пътищата, не иска да чисти този път през селото.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44