Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тежка зимна обстановка в Централна и Южна Италия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Студ и сняг сковаха Централна и Южна Италия. Снеговалежът е обилен в голяма част от адриатическото крайбрежие на страната и в някои алпийски райони. Дебелата снежна покривка и ниските температури се задържат вече няколко дни поред. Зимната обстановка е сложна, тежка и малко типична не само за южните области начело с Пулия, където  сезонните зеленчукови производства през зимния период снегът унищожи.
Той създаде и създава проблеми в пътната обстановка и снабдяването. Налага се съдействието на армията както за почистването на основни пътни артерии, така и за достигане до изолирани от преспите махали и оказване заедно с гражданска защита съдействие на болни и изпаднали в затруднение хора. Само за територията на град Матера в област Базиликата бяха използвани 30 тона сол. 
На места хората останаха временно без ток и вода, в пострадалите от земетресението райони добитъкът се спасява с екстремни усилия, тъй като сглобяемите обори не са факт. Училищата в различни райони остават затворени, включително и в Рим, поради ниските температури. Аграрният министър Маурицио Мартина каза, че правителството има готовност да обяви бедствено положение.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44