Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горски служител от Разлог е пребит от бракониер

Снимка: БТА

Горски служител от Разлог е пребит от бракониер, срещу който има десетки  повдигнати обвинения за незаконна сеч. 

При редовен обход на  горски участък в местността "Катарино" край Разлог горските надзиратели Георги Алуминов и Христо Атанасов са установили, че рецидивистът Борис Иванов, с прякор "Бобата", извършвал незаконна сеч.

При опит да му съставят акт нарушителят се нахвърлил върху Георги Алуминов и го пребил с дърво. Двамата горски надзиратели са успели да избягат, след което Алуминов е приет в болнично заведение с множество хематоми и кръвонасядания по тялото.

За случая е уведомена полицията в Разлог, сезирана е и районната прокуратура. Директорът на Югозападното държавно предприятие Дамян Дамянов заяви, че Борис Иванов е един от най-наглите бракониери и спрямо него има повдигнати обвинения за множество груби посегателства срещу горски служители и за незаконна сеч в района на стопанствата в Разлог и Симитли.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44