Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Денят е неучебен за учениците от осем области

| обновено на 11.01.17 в 11:10
Снимка: БГНЕС

Днешният 11 януари е неучебен в осем области – Бургас, Ямбол, Стара Загора, Русе, Монтана, Пазарджик, Перник и София-град. 

Директорите на училищата в София ще решават дали да удължат ваканцията до края на седмицата, ако температурите в класните стаи са по-ниски от 18 градуса.

Директорът на столичното 120-о основно училище Цветанка Тонева обясни по "Хоризонт", че тази сутрин средната температура в училището е била 10.5 градуса.

Радиаторите са пуснати максимално, но инсталацията е стара и топлата вода се подава трудно, тя достига до радиаторите с температура 35 градуса и е невъзможно при тази температура класните стаи да се отопляват нормално, обясни Тонева.

Помещенията са с голяма кубатура и високи тавани, което допълнително затруднява отоплението им.

Ако температурите останат такива, при всички случаи ще вземем решение дните да останат неучебни, защото е важно децата да учат в безопасна среда, подчерта училищният директор.

Във ваканция днес са учениците в цялата Разградска област, както и в над 90 общини в цялата страна. Сред тях са и пет общини в област Плевен.
В община Плевен не се учи единствено в село Пелишат с решение на директора. Регионалното управление на образованието е изискало преструктуриране на учебното съдържание. Още от началника Албена Тотева.
На територията на област Плевен има средищни училища и е препоръчано там, където е затруднено придвижването по транспортните схеми, учебните занятия да започват малко по-късно, както и да свършват по-рано, предвид това, че учениците да могат да се придвижат спокойно и нормално от вкъщи до училище и от училище до домовете си.

В община Белово в област Пазарджик училищата ще отворят на 16 януари, реши кметът Костадин Варев.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44