Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снежната покривка на двата прохода - Шипка и на Републиката е над 1,5 метра

Снимка: БГНЕС

Снежната покривка на двата прохода - Шипка и на Републиката е над метър и половина.

Цяла нощ в Старозагорска област продължи да вали сняг, на места и със силен вятър. Проходът на Републиката се очаква да бъде отворен за движение на ТИР-ве.

Още снощи около стотина ТИР-а образуваха дълги вериги от двете страни на Прохода на Републиката, от Областното пътно управление започнаха изтеглянето им от южна страна към Николаево. Продължава уширяването на габаритите на пътя в прохода, за да може да бъде отворен за тежкотоварните автомобили. Отворен е и проходът Шипка, но само за леки коли.

Затворена остава отсечката между Мъглиж и Николаево, както и пътят Стара Загора - Хрищени, блокиран от два ТИР-а и закъсали автомобили. Четири високопроходими машини го разчистват, за да извозят хората от преспите. Проправя се и маршрут през старозагорското село Колена, откъдето ще минават градските автобуси. Затворен остава и пътят от село Оряховица до Братя Кунчеви.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44