Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Недостиг на вода има в няколко села в община Кочериново

Снимка: БГНЕС

Заради екстремно ниските температури в няколко села в община Кочериново има недостиг на вода. Причината е, че хората пускат водата да тече денонощно, за да предотвратят измръзването на чешмите, а това намалява дебита.

От "Кюстендилска вода" поясниха, че и намалелият дебит на р. Елешница тази зима е довел до проблеми с водопадаването за някои селища. Замръзнали са и двата дренажа при с. Стоб, което сега има най-сериозен проблем с питейната вода.

Липсата на резервоари за акумулиране на вода в Кочериново води до неритмичност в подаването ѝ за селищата в района, казаха от водното дружество. Оттам отрекоха да има водна война между съседните градове Рила и Кочериново, които се захранват от един и същи водопровод.

Изградена е разпределителна шахта, чрез която се регулира дебитът за двете общини, поясни Йорданка Харалампиева от "Кюстендилска вода".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44