Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Част от учениците се връщат в класните стаи

| обновено на 12.01.17 в 13:54
Снимка: Светла Бондова

От днес се възстановява учебният процес в София-град и областите Видин, Габрово и Плевен.

Неучебен ще е денят във всички общини в областите Бургас, Стара Загора, Ямбол, Добрич, Разград, Русе и Търговище. В 40 училища в област Благоевград учебните часове ще са намалени заради извънредната зимна обстановка. В Пловдивска, Бургаска и в Силистренска област учениците трябва да се завърнат в класните стаи чак в понеделник 16 януари. В останалите области няма да се учи само в отделни училища.

Удължава се ваканцията в средното училище "Д-р Петър Берон" в Хитрино. Решението бе прието на извънреден педагогически съвет. Едва 15 от над 200 деца бяха днес на училище. Парното отопление в сградата в пострадалото от взрива на 10 декември село работи, но класните стаи все още са студени. Занятията ще бъдат подновени в понеделник, 16 януари. 

Ваканцията за всички училища в област Добрич е удължена до края на седмицата.

Здравните инспектори затвориха гимназия във Велико Търново заради студа в класните стаи. В още три училища температурата е под нормата. Инспекторите затвориха за днес Старопрестолната професионална гимназия по икономика, защото температурата в класните стаи е под 16 градуса. В отделни учебни кабинети в спортното училище, в основно училище „Петко Славейков“ и в гимназията по туризъм „Д-р Васил Берон“ във Велико Търново също е по-студено от нормите. Издадени са предписания.

Заради ниски температури в класните стаи, бяха намалени часовете на учениците в Севлиево, както и в отделни училища в Габрово, Трявна и Дряново. От студа в клас се оплакаха ученици от Националната Априловска гимназия.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44