Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спасиха възрастни хора от Кюстендилско, след като къщата им била недостъпна дни наред

Снимка: БГНЕС
Семейство възрастни хора от граничното село Кутугерци в община Кюстендил са спасени от студа, след като къщата им е била недостъпна дни наред. Това съобщи кметът на селото Христина Илиева.

Възрастните хора имали достатъчно храна, дърва за отопление, но не могли сами да си запалят печката и да се хранят, защото са лежащо болни и били премръзнали. Със съдействието на Гранична полиция и високопроходим джип кметът Илиева стигнала до къщата и заварила семейството в мното тежко състояние. Обадила се до кризисния щаб в Кюстендил. Изпратен е спасителен екип, възрастните хора са транспортирани до болницата в областния град и са в инфекциозното отделение. Вече са стабилизирани и няма опасност за живота им. След изписването ще бъдат настанени при техни близки, каза кметът Илиева.

За съжаление в нито една от 9-те общини в региона няма приют за самотно живеещи и бездомни хора, казват от социалните служби.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44