Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва извозването на снега във Велико Търново

Снимка: БТА
Във Велико Търново започва извозването на снега, натрупан от почистващата техника покрай спирките на градския транспорт и тротоарите.

Централната градска част на Велико Търново е първият район, който днес се освобождава от десетките камари със сняг, останали след снегорините. От Общината призовават шофьорите да се съобразяват със снегорините, багерите и самосвалите и да преминават покрай тях с повишено внимание. Пътни полицаи ще регулират трафика в часовете, когато снегът се извозва.

С повишаването на температурите се увеличава рискът от образуването на ледени висулки и свличането на ледени блокове от покривите. За премахването им от високите части на сградите съдействие оказват от пожарната и алпинисти.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44