Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столтенберг: САЩ ще останат ангажирани към НАТО

Снимка: БГНЕС

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изрази увереност, че новата администрация на САЩ ще остане ангажирана към Алианса.

Посланието ясно е било отправено от новоизбрания американски президент Доналд Тръмп в разговор ръководителя на НАТО, съобщи самият Йенс Столтенберг пред журналисти след среща с Новозеландския премиер Бил Инглиш: Абсолютно съм убеден, че новият президент и новата администрация на САЩ ще останат ангажирани с НАТО и неговите гаранции за сигурност.
Столтенберг изрази тревога от новините, свързани с кибератаки на Русия срещу изборите в САЩ: Всеки опит за намеса или влияние отвън върху националните на наши съюзнически държави е неприемлив.
Генералният секретар припомни, че е сформирана специална експертна група на НАТО, която може да бъде изпратена в помощ на всяка държава-членка за защита на нейните интернет мрежи. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44