Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъж пропадна в 6-метрова шахта във Велико Търново

Снимка: www.plevenzapleven.bg

Мъж падна в 6-метрова шахта по време на разходка по тротоар във Велико Търново. 

Заедно с кучето си, 30-годишният търновец навлязъл в санитарно-охранителна зона с каптаж на ВиК. Изгубил животното от поглед и се качил върху капака на шахтата, който подал, а мъжът паднал в 6-метровата дупка. Заедно с него била и приятелката му, която подала сигнал за помощ.

Около 40 минути продължи операцията по обезопасяването и изваждането на пострадалия с носилка и въжета, разказа Станко Лазов от Оперативния център на пожарната във Велико Търново. В шахтата слязъл лекар, който поставил на ранения банка с обезболяващи.

В операцията по изваждането на пострадалия се включиха и пожарникари, и граждани. Мъжът е откаран в Спешна помощ в съзнание и вероятно със счупен крак. Другите травми се уточняват.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44