Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева
"Радев готов за избори на 26 март“, ще издаде указа за вота на 27 януари, съобщава вестник "Стандарт". Изданието се позовава на "източници от екипа“ на новоизбрания президент.

26 март като дата за следващите парламентарни избори е посочена и в челното заглавие на "Труд". 43-тото Народно събрание ще работи още две седмици, след което ще бъде разпуснато, информира вестникът.

"Депутатите оневиняват пешеходците при катастрофа на "зебра“, съобщава "Сега". "Пешеходците да бъдат освободени от отговорността да се съобразяват със скоростта и разстоянието от приближаващата се кола, когато пресичат на "зебра“. Това предвижда промяна в Закона за движение по пътищата, внесена от депутата от ГЕРБ Нели Петрова и приета от транспортната комисия в парламента на първо четене. Не отпада задължението човек да се оглежда и да внимава при пресичане“, пише още "Сега".

"Заради студа, снега и грипа привършват лекарства, месо и луга“, съобщава "24 часа". От дни в аптеките на столицата липсва най-популярното лекарство за грип. В голяма верига в София не е дошло прясното свинско месо, защото нямало как да тръгнат камионите от Попово. До няколко дни снегопочистващите фирми в София може да останат без соли срещу заледяване, пише вестникът, цитирайки кмета Йорданка Фандъкова.

"Фандъкова призна, че София не е почистена“ след обилните снегове, пише във водещото си заглавие вестник "Дума", който също предупреждава, че свършват солите за обработка на улиците.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44