Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Основните пътища в област Добрич са проходими при тежки зимни условия

Снимка: БГНЕС

Основните пътища в област Добрич са проходими при тежки зимни условия. По пътя Добрич-Варна е въведено ограничение  за движение на автомобили до 12 тона. Същото ограничение важи и за  път I-9 - Дуранкулак-Варна. Отворени за движение са отсечките Добрич-Крушари и Добрич-Карапелит-Тервел, но само за автомобили до 3,5 тона. В бедствено положение остава община Генерал Тошево.

Eкип на варненската дирекция "Противопожарна безопасност и защита на населението“ ще достави със специална машина лекарства на жителите на бедстващото в снежните преспи село Булаир, община Долни чифлик.

160-те души са откъснати от света с огромни преспи. Усилията на Общината да пробие пътя до там продължават, съобщи кметът на Общината Красимира Анастасова. Тя съобщи, че с роторен снегорин от "Напоителни системи" и с техника на снегопочистващата фирма и днес разчистването на пътя е основен приоритет. Във всички останали населени места пътищата са проходими при зимни условия. Навсякъде има ток и вода.

Затворен за движение е пътят Търговище-Разград в участъка около село Бистра. Пътуващите към Търговище трябва да преминат през селата Трапище-Дралфа и Здравец. В община Търговище са затворени и пътищата Търговище-Александрово и Бистра-Острец- Надарево. Заради снегонавявания са затворени за движение пътищата Омуртаг-Котел и  Омуртаг-Менгишево

Пътят Шумен-Карнобат и Ришкият проход са отворени за движение. Седем третокласни пътни участъка в Шуменска област остават затворени. Работата по разчистването им продължава.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44