Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сливен ще получи безвъзмездно 16 млн. лева за обновяване на транспорта

Снимка: БГНЕС

Община Сливен ще получи безвъзмездна финансова помощ от над 16 милиона лева от Министерството на регионалното развитие и благоустройството по Оперативна програма "Региони в растеж“ 2014-2020 година.  Парите ще бъдат използвани за обновяване на автобусния парк и градската транспортна схема.

Над 14 милиона лева ще бъдат инвестирани по проект "Интегриран градски транспорт" в Сливен. С парите ще бъдат купени 27 нови дизелови автобуса. Дейностите включват още внедряване на интегрирана билетна система, информационна система, нови спирки и други. Проект "Подобряване на градската среда на Сливен" включва мерки за рехабилитация и благоустрояване на поречието на река Асеновска и благоустрояване на квартал "Република". За тези дейности са отпуснати 2,2 млн. Предстои Общината да обяви процедури за избор на изпълнител и сключване на договори за строителство и доставка по всички дейности.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44